China lanceert eigen goudprijs fixing

China lanceert op 19 april haar eigen goudprijs fixing in Chinese yuan, die twee keer per dag op de Shanghai Gold Exchange (SGE) wordt vastgesteld. Dat betekent dat goudhandelaren, juweliers en goudmijnen en China niet langer afhankelijk zijn van de fixing in Londen.

In Londen wordt twee keer per dag aan de hand van een elektronisch biedingssysteem de goudprijs vastgesteld, maar dat gebeurt alleen in euro’s, Amerikaanse dollars en Britse ponden. Chinese handelaren moeten deze prijs steeds omrekenen naar de eigen munt, maar dat is vanaf 19 april niet meer nodig. Vanaf dat moment kunnen alle 18 deelnemers van de Shanghai Gold Exchange (SGE) twee keer per dag bieden op een standaardcontract van 1 kilogram goud.

China is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste goudmarkt ter wereld. Het land is niet alleen de grootste producent, ook is het de grootste importeur en afnemer van het gele metaal. Het is dan ook niet vreemd dat China een eigen goudprijs fixing lanceert om minder afhankelijk te zijn van de prijsvorming in Londen.

hollandgold-logo

Lees verder bij Hollandgold

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders