China wil import goud eenvoudiger maken

China wil de procedures om goud te importeren vereenvoudigen, zodat het makkelijker wordt om goud uit het buitenland te importeren. In China mogen alleen banken die een speciale licentie hebben goud importeren, waarbij ze voor iedere lading goud om toestemming moeten vragen. Dat laatste gaat veranderen, want met een nieuw type vergunning kunnen goudhandelaren die veel volume verhandelen voortaan maximaal twaalf zending tegelijk afhandelen.

De nieuwe regels gelden vanaf 1 juni en hebben betrekking op de goudhandel in Beijing, Shanghai, Guangzhou, Qingdao, Nanjing en Shenzhen. In de praktijk betekent het dat de hoeveelheid papierwerk en administratie sterk verminderd kan worden, zo verklaarde Jiang Shu van Shandong Gold Financial Holdings Capital Management tegenover Bloomberg. In de toekomst wordt dat een stuk eenvoudiger, omdat importeurs dan meerdere importen van goud in één keer kunnen registreren.

“In het verleden moesten importeurs bij de centrale bank om een importquotum vragen en vervolgens voor ieder pakket goud een rapport opmaken en dat registreren bij de centrale bank.”

hollandgold-logo

Lees verder bij Hollandgold

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders