China wil import goud versoepelen

De Chinese centrale bank heeft plannen om meer importvergunning te verstrekken aan financiële instellingen en goudmijnen in China. Door meer vergunningen te verstrekken is de beschikbaarheid van goud op de Chinese markt beter te garanderen. Ook zullen de premies omlaag gaan. Vorig jaar betaalden Chinezen gemiddeld $18,75 per troy ounce bovenop de goudprijs in Londen.

De People’s Bank of China wil goudmijnen een vergunning geven die nodig is om te importeren, een vergunning waar momenteel alleen een select aantal financiële instellingen over beschikken. Ook zou China Gold Coin, een producent van gouden en zilveren verzamelmunten, de beschikking krijgen over een importvergunning. Tenslotte moeten ook alle 27 financiële instellingen die ingeschreven staan bij de Shanghai Gold Exchange in staat worden gesteld het gele metaal te importeren. Dit is een gunstige ontwikkeling voor Chinezen die goud kopen.

De volledige versie van dit artikel verscheen eerder op een partner blog.

A Shanghai Gold Exchange employee stands beside gold bars displayed at the China International Exhibition on Financial Banking Technology & Equipment in Beijing

Centrale bank China wil import goud versoepelen

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo