Chinese goudmijnen schroeven productie verder op

Deze bijdrage is afkomstig van Goudstandaard

De productie en de vraag naar goud in China zijn in het eerste kwartaal van dit jaar sterk toegenomen, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de China Gold Association. De goudmijnen in China produceerden in de eerste drie maanden van dit jaar 110,7 ton goud, een stijging van 14,7% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. In 2014 was China met een totale goudmijnproductie van ruim 420 ton de grootste producent van goud ter wereld.

Uit het kwartaalrapport van de China Gold Association, dat woensdag werd vrijgegeven, blijkt ook dat de vraag naar goud in China is toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. De vraag naar goud in China kwam in het eerste kwartaal van dit jaar uit op 326,68 ton, een lichte toename van 1,14% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Volgens Song Xin, president van de China Gold Association, zal de vraag naar goud in China de rest van dit jaar in een opwaartse trend blijven. Dat terwijl de vraag in 2014 nog een kwart lager was dan het jaar ervoor. Een zwakkere Chinese economie en de uitzonderlijk sterke verkoop in 2013 zorgden vorig jaar voor een daling.

Minder import goud

Door voorraadontwikkeling in 2014 werd er in het eerste kwartaal van dit jaar minder goud geïmporteerd. In februari was de import van goud via Hong Kong niet groter dan 67,58 ton en in maart zakte de import naar 66,36 ton, het laagste niveau sinds augustus 2014. Ook importeerde het land volgens Thomson Reuters GFMS vorig jaar het meeste goud, om de voet gevolgd door India.

Volgens analist Philip Klapwijk loopt de vraag naar goud in China dit jaar ruim voor op 2014. In een verklaring voor de Wall Street Journal zegt hij dat een stijging van de goudprijs later dit jaar daar waarschijnlijk weinig aan af zal doen.

russia-kazakhstan-gold

Chinese productie goudmijnen gestegen

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo