Chinezen kopen meer goud in eerste kwartaal 2017

Chinezen hebben in het eerste kwartaal van dit jaar meer goud gekocht dan in dezelfde periode van vorig jaar, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de China Gold Association. Gedurende de eerste drie maanden werd er 304,14 ton goud verkocht, een stijging van 14,73% ten opzichte van een jaar eerder. De stijging is vooral te danken aan de toegenomen belangstelling voor goudbaren tijdens het Chinese Nieuwjaar.

Deze stijging kan voor het grootste gedeelte worden toegeschreven aan een sterk gestegen vraag naar goudbaren en gouden munten. In totaal werd er 101,19 ton aan beleggingsgoud verkocht in China, een stijging van ruim 60%. De vraag naar gouden sieraden lag met 170,93 ton ongeveer 1,4% hoger dan een jaar eerder. Het restant van ongeveer 29,5 ton werd gebruikt voor industriële toepassingen, zoals de productie van elektronische apparaten.

Chinezen kopen meer goudbaren

De toegenomen vraag naar goudbaren en gouden munten in het eerste kwartaal van dit jaar laat zien dat Chinese spaarders en beleggers zich weer meer zorgen maken over de groei van de economie en de oplopende inflatie. Ook spelen er geopolitieke risico’s mee, zoals een mogelijke escalatie van het geweld in Syrië en toenemende dreiging uit Noord-Korea.

china-gold-demandChina kon in het eerste kwartaal van dit jaar ongeveer een derde deel van de totale vraag naar goud zelf voorzien, want de goudmijnsector wist 101,2 ton van het gele edelmetaal uit de grond te halen. Dat was overigens 9,29% minder dan in dezelfde periode van vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van de China Gold Association.

De Chinese goudmijnsector is met een jaarlijkse productie van 450 ton de grootste ter wereld. Toch is dat nog niet genoeg om aan de binnenlandse vraag te voldoen, want China is tevens de grootste importeur van het edelmetaal.

In het eerste kwartaal van dit jaar werd er in totaal 11.400 ton goud verhandeld via de Shanghai Gold Exchange, vergelijkbaar met het handelsvolume in dezelfde periode van vorig jaar. De Shanghai Futures Exchange was veel minder populair, aangezien het totale volume aan termijncontracten voor goud halveerde.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders