CITIGROUP: ‘GOUDPRIJS STIJGT NAAR $2.000 PER TROY OUNCE’

Bron: Citigroup

Wereldwijde groeivertraging en de verspreiding van het coronavirus kunnen de goudprijs laten stijgen tot $2.000 per troy ounce, zo verwachten analisten van de Amerikaanse bank Citi. Door onrust op de financiële markten en een vlucht naar veilige havens kan de goudprijs binnen 12 tot 24 maanden de $2.000 aantikken. Dat is meer dan het oude record van $1.920 per troy ounce dat in september 2011 werd bereikt. De prijs van het edelmetaal is de laatste maanden sterk gestegen. Deze week bereikte de goudkoers in dollars zelfs het hoogste niveau sinds begin 2013.

Volgens Citi houdt het edelmetaal zich goed staande op momenten dat de aandelenmarkt stijgt, terwijl het in tijden van crisis beter presteert dan aandelen. Ook profiteert het edelmetaal van de extreem lage rente, waardoor de drempel om goud te kopen lager wordt. Cash levert bijna niets op, terwijl aandelen al relatief hoog gewaardeerd zijn. Met het vooruitzicht van minder economische groei lijkt goud daarmee een interessant alternatief voor aandelen.

MEER MONETAIRE STIMULERING

Volgens Citi houden de financiële markten al rekening met een nieuwe renteverlaging door de Fed. Dat zou betekenen dat de reële rente laag blijft en zelfs negatief kan worden, wat in theorie gunstig is voor goud. Ook verwachten analisten van de bank dat goud beter zal presteren dan aandelen op het moment dat de economische impact van het coronavirus zichtbaar wordt. Door het virus ligt een deel van de Chinese economie al enkele weken stil. Als deze situatie langer aanhoudt kunnen bedrijven met hoge schulden in de problemen komen.

De kans is aanwezig dat centrale banken zullen ingrijpen om de economie te ondersteunen, bijvoorbeeld door bedrijven met slechte leningen te ondersteunen of door de rente te verlagen. Ook hebben overheden al aangekondigd dat ze maatregelen kunnen nemen om de economie te ondersteunen. Beleggers lijken al te anticiperen op een verruiming van monetair en fiscaal beleid. Aandelen, obligaties en edelmetalen zijn de laatste weken allemaal sterk in prijs gestegen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders