De belangrijkste redenen waarom zilver beter zou kunnen presteren dan goud

Onderstaande video kwamen we tegen op het YouTube kanaal van TruthNeverTold en legt tot in detail uit waarom zilver mogelijk een interessantere belegging is dan goud. Goud is het edelmetaal dat het meeste herkenning geniet onder de bevolking, omdat het veel vaker genoemd wordt dan zilver en omdat het ook veel kostbaarder is dan zilver. Maar is zilver daardoor ook minder waard? De huidige ratio tussen goud en zilver dicteert dat goud momenteel 51 keer zo waardevol is als zilver, maar staat dat wel in verhouding tot de fundamentele drijfveren in de markt?

De maker van het filmpje beweert van niet, omdat het zilver in hoog tempo wordt verbruikt door de industrie en dat goud bijna volledig wordt opgeslagen en dus niet verloren gaat. Daar komt nog eens bij dat de zilvermarkt veel kleiner is en dat de huidige zilvervoorraad van ongeveer 1 miljard troy ounces niet veel instroom van kapitaal kan verwerken zonder dat de prijs omhoog schiet. Tegenover elke ounce goud die vandaag de dag wereldwijd uit de grond wordt gehaald komen er tien zilveren ounces uit de grond, maar beleggers stoppen evenveel geld in goud als in zilver. Het de huidige ratio van 51:1 betekent dat dat er ruim vijf keer zoveel druk staat op de zilvermarkt als op de goudmarkt. Ook de historische ratio tussen goud en zilver suggereert dat zilver momenteel nog ondergewaardeerd is ten opzichte van goud.

De lage zilverprijs wordt verklaard door de termijnmarkt, waar op papier veel meer zilver aangeboden kan worden dan er feitelijk voorhanden is. Daardoor ontstaat een verkeerde perceptie van het werkelijke aanbod van zilver en kan de prijs laag blijven. Volgens de maker van de video kan deze situatie niet blijven voortduren en moet zilver op een gegeven moment een grote inhaalslag maken op goud. Daarbij is een ratio van 10 ounces zilver tegenover één ounce goud of zelfs een gelijke koers van goud en zilver goed mogelijk, zo beweert de maker van de video. De gepresenteerde data komt overeen met de data die wij hebben verzameld, dus inhoudelijk valt er niets op het verhaal aan te merken.

Onderstaande video legt in elf minuten uit wat een belegger in goud en zilver zou moeten weten. Op het kanaal van TruthNeverTold staan trouwens veel meer interessante video's die we u kunnen aanbevelen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo