Deutsche Bank: “ECB kan beleggers verlossen van hun goud”

Analisten van Deutsche Bank schrijven in hun nieuwste update dat de ECB beleggers in goud een dienst kan bewijzen door het goud van ze terug te kopen. In hun rapport schrijven ze het volgende:

“Het idee om goud te kopen heeft voordelen gezien de mogelijke verkopers. Veel goud is in handen van private huishoudens, vooral in landen als Duitsland. In sommige gevallen is het goud een ongewenst overblijfsel van een door de crisis gedreven beleggingsbeslissing van vijf jaar geleden. Een programma dat erop gericht is dit goud te kopen kan liquiditeit vrij maken die nu nog ligt te slapen. Een deel van dat liquide gemaakte vermogen kan zelfs voor consumptie gebruikt worden.”

Het mag duidelijk zijn dat Deutsche Bank vrij cynisch geworden is over goud. Het is volgens analisten van de bank niet meer dan een overblijfsel dat beleggers de afgelopen jaren kochten uit angst voor een grote crisis. De bank verwacht op korte termijn een prijs van ongeveer $1.209 per troy ounce, met een maximum van $1.215 en een bodem van $1.157 per troy ounce.

deutschebank-gold

Deutsche Bank vind het een goed idee dat de ECB goud gaat kopen van beleggers

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “Deutsche Bank: “ECB kan beleggers verlossen van hun goud”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders