Deutsche Bank heeft een schikking getroffen voor het manipuleren van de zilverprijs, zo schrijft Reuters. Ook geeft de bank toe dat de goudprijs jarenlang door een klein groepje banken gemanipuleerd werd, waaronder Deutsche Bank. Daarmee krijgen zilverbeleggers eindelijk hun gelijk, nadat ze jaren door de Amerikaanse toezichthouder aan het lijntje gehouden werden. Ook opvallend is dat Deutsche Bank de aanklagers gaat helpen, door meer informatie te delen over andere banken die aangeklaagd zijn voor het manipuleren van de edelmetalen.

In 2014 spande een groep zilverhandelaren een rechtszaak aan tegen Deutsche Bank, Bank of Nova Scotia en HSBC. Volgens de handelaren misbruikten deze banken hun machtspositie in de zilvermarkt, door posities in te nemen tijdens de fixing van de zilverprijs. De banken wisten van tevoren wat de zilverprijs zou gaan doen en konden op basis van die voorkennis oneerlijke winsten behalen ten koste van beleggers.

Deutsche-Bank-1

Deutsche Bank erkent manipulatie zilverprijs

Deutsche Bank treft schikking

Deutsche Bank is de eerste bank die bereid is een schikking te treffen met gedupeerde beleggers, waarmee ze zich in feite schuldig heeft verklaard aan het manipuleren van de zilverprijs. HSBC en Nova Scotia hebben dat nog niet gedaan en weigerden de pers van commentaar te voorzien. Toch ziet het er naar uit dat ook deze banken een schikking zullen treffen. Deutsche Bank heeft namelijk aangegeven de aanklagers te zullen helpen, door belastend bewijsmateriaal vrij te geven.

hollandgold-logo

Lees verder bij Hollandgold