goldbars-stackedIn het Verenigd Koninkrijk is onlangs een recordbedrag van £600.000 (omgerekend ruim €820.000) neergeteld voor de domeinnaam gold.co.uk. Voor zover bekend is dat het hoogste bedrag dat ooit betaald is voor een webadres dat eindigt op het Britse ‘co.uk’. De domeinnaam werd gekocht door Rob Halliday-Stein van BullionByPost, de grootste aanbieder van fysiek edelmetaal in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens Halliday-Stein is het webadres gold.co.uk letterlijk goud waard. De domeinnaam moet zijn geld nog terugverdienen, maar daar neemt de ondernemer ruim de tijd voor. Het is volgens hem een investering voor de komende twintig jaar. “Het zit misschien wat ijdelheid in, maar het is wel een pragmatische vorm van ijdelheid.”

Op de domeinnaam gold.co.uk staat een nieuwe website waarmee Halliday-Stein vooral de meest vermogende klanten wil bereiken die goud en zilver in opslag willen. De domeinnaam werd in de begindagen van het internet geregistreerd door een man genaamd Jack Gold, die het blijkbaar leuk vond zijn achternaam vast te leggen.