Dow Jones index en de goudprijs

Op onderstaande 125 jaar grafiek zien we dat de Dow/Goud ratio z’n historische laagtepunten (Kondratief winter) nog steeds niet bereikt heeft. Het laagste punt werd gemeten in 1980, toen de waarde van de Dow Jones in punten bijna gelijk was aan de goudprijs in dollars. We zien wel de tendens tot hogere toppen en mogelijk lagere bodems. De kans op een lagere Dow/Goud ratio dan 1 is realistisch. Omdat de Westerse economie na de Tweede Wereldoorlog met geforceerde schulddrijving héél snel naar een tijdelijke verzadiging is gestuwd. Dit moet uitzieken in een langere winter, waarin de kans op hogere vrieskou hoogstwaarschijnlijk ook groter is.

De financiële industrie manie zal waarschijnlijk nog hoger oplopen terwijl de economische stagnering zal aanhouden. Een kunstmatig verder stijgende Dow Jones index zal crescendo minder gedragen worden door de reële economie en daarom steeds minder geloofwaardig. Rond het breekpunt zal het keizerlijke goudgewaad z’n positieve afstraling weer moeten waarmaken. Pas daarna kan de catharsis (ommekeer) opnieuw z’n gang gaan.  We zijn nu al een flink eind gevorderd in de lopende winterperiode. Het kan dus allemaal vrij snel gaan…

Dow Jones versus goudprijs

Dow Jones (16.000) over goudprijs ($1.250/oz) = 12,8 (Bron: Longwavegroup)

Door: 24 karaat

Disclaimer: De artikelen van gastschrijver 24 karaat zijn op persoonlijke titel geschreven en hoeven daarom niet altijd de visie van Marketupdate te vertegenwoordigen. Marketupdate geeft geen beleggingsadvies en de artikelen van 24 karaat moeten ook niet als zodanig worden aangemerkt. Marketupdate heeft geen geld ontvangen of betaald voor de bijdragen van 24 karaat.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Dow Jones index en de goudprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo