Dubai bestrijdt overgewicht met goud!

Inwoners van Dubai hebben een extra reden gekregen om op dieet te gaan, want in de komende vier weken levert elke kilo één gram goud op. Vanaf 17 juli kan jong en oud zich inschrijven op vijf verschillende locaties in de stad.

Inwoners van Dubai kunnen zich op 17 juli inschrijven. Op dat moment wordt hun lichaamsgewicht vastgesteld. Als blijkt dat ze op 16 augustus bij de tweede meting meer dan twee kilo verloren hebben krijgen ze voor iedere kilo een gram goud uitgekeerd. Onder de drie deelnemers die het meeste gewicht verliezen verloot de organisatie een gouden munt ter waarde van 20.000 dirham (ruim €4.000).

Your weight in gold

Het programma, genaamd ‘your weight in gold’ is bedacht door de gemeente en wordt gesponsord door het Dubai Multi-Commodities Centre en de Dubai Gold and Jewellery Group. “Ieder jaar schuiven we een aantal initiatieven naar voren om de lokale gemeenschap te bevorderen en dit jaar willen we jong en oud motiveren om gewicht te verliezen en gezond te leven”, zo vertelde Eng Hussain Nasser Lootah van de gemeente van Dubai tegenover Gulfnews.

Door het klimaat is het voor sommige mensen lastig om te sporten. In de middag kan het erg erg heet zijn, maar volgens de organisatoren hebben deelnemers in de ochtend- en avonduren genoeg mogelijkheden om te joggen of te wandelen.

Sporten en dieten wordt met goud beloond in Dubai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.