Eric Sprott breidt PSLV zilverfonds verder uit

Het PSLV ETF werd door Eric Sprott opgericht als een alteatief voor het SLV zilver-ETF en belooft een 100% dekking met fysiek en toegewezen zilverbaren, een belofte die het veel grotere SLV niet geeft. Ook is de drempel om fysiek zilver op te vragen uit het PSLV ETF lager dan bij het SLV. De nieuwe aandelenemissie werd uitgevoerd bij een koers van $11,05 en brengt in totaal dus $200 miljoen op. Met dit bedrag wordt een aanzienlijke hoeveelheid fysiek zilver van de markt gehaald, want bij een spotprijs die al enkele weken rond de $27,50 per troy ounce schommelt levert dat een totaal volume van ruim 7,2 miljoen ounces zilver op. Omgerekend is dat ongeveer 1% van de hoeveelheid zilver die in een jaar tijd uit de mijnen komt. De totale wereldwijde vraag naar fysiek zilver door beleggers was in 2011 ongeveer 164 miljoen troy ounce, aangevuld met 118,2 miljoen troy ounce voor alle soorten zilveren beleggings- en verzamelmunten.

Het PSLV ETF werd vorige week woensdag verhandeld met een premium van 7,2%, maar na de aankondiging van de nieuwe aandelenemissie werd deze premie uiteraard wat kleiner. Zodra alle zilverbaren binnen zijn bij de Royal Canadian Mint, de bewaarder van PSLV, zullen de serienummers van alle baren gepubliceerd worden op de website van Sprott Asset Management. De uitbreiding van het ETF werd een week geleden aangekondigd en is inmiddels voltooid. Het zilver-ETF van Sprott Asset Management wordt verhandeld op de NYSE en in Toronto met respectievelijk de symbolen PSLV en PHS.U.

De uitbreiding van het PSLV zilver-ETF komt op een moment dat de zilverprijs relatief laag staat, waardoor Eric Sprott relatief veel zilver krijgt voor zijn geld. De timing is opvallend, want een lagere prijs valt doorgaaans samen met een verminderde belangstelling van beleggers. Blijkbaar hoefde Sprott zich hier geen zorgen over te maken en kan er genoeg geld opgehaald worden bij beleggers die de nieuwe aandelen PSLV willen kopen.

Eric Sprott voegt 18,1 miljoen aandelen aan PSLV toe

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo