FIOD dupeert beleggers met onderzoek inzake ‘Forward Gold Sale’

In samenwerking met het OM en AFM heeft de FIOD op 2 april invallen gepleegd bij bestuurders en medewerkers van de twee bedrijven die via een ‘Forward Gold Sale’ constructie klanten de mogelijkheid bieden om rechtstreeks goud met 10% korting bij een goudmijn te kopen. De korting geldt als beloning voor het feit dat men na tien maanden het goud daadwerkelijk geleverd krijgt.

Deze actie is uitgebreid via de pers in het nieuws gekomen. De bestuurders worden door het OM verdacht van witwassen, beleggingsfraude en oplichting. Uit de door de FIOD naar buiten gebrachte informatie komt het beeld naar voren dat de FIOD bijzonder slecht geïnformeerd is. Voor wat betreft Goudkorting.nl zijn de verdenkingen volkomen uit de lucht gegrepen en worden nu in één adem alle ‘Forward Gold Sale’ activiteiten ten onrechte in een kwaad daglicht geplaatst. Gevreesd moet worden voor een aanzienlijke reputatieschade voor alle betrokken partijen op grond van voorbarige conclusies en een uiterst tendentieuze berichtgeving door het OM / FIOD.

Ruby Creek

Via Goudkorting.nl hebben klanten goud gekocht bij Ruby Creek, het Canadese bedrijf dat goudmijnen in zowel Tanzania als Canada exploiteert. De levering van het gekocht goud verloopt al jaren correct via Goudstandaard in Alkmaar. In april 2018 ontstonden door externe omstandigheden problemen met vergunningen, later nog met weersomstandigheden (Mozambique) waardoor leveringen vertraagd zijn.

De ontwikkelingen bij de mijnen worden op de voet gevolgd door Goudkorting.nl, door frequent de mijnen ter plaatse te inspecteren. Een aantal beleggers heeft ook leningen verstrekt voor dekking van de vaste kosten van de mijn en juridische bijstand. Dat geeft ook aan dat er veel vertrouwen is dat de mijn weer gaat leveren. Goudkorting herkent zich dan ook niet in de schadelijke berichtgeving van de FIOD.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Goudkorting. Telefonisch via +31(0)20-2615187 of per email via [email protected].

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *