GFMS: Beleggers kochten 20% minder zilver in 2014

De vraag naar beleggingszilver was vorig jaar 20% lager dan in 2013, zo schrijft Thomson Reuters GFMS in haar nieuwste Silver Survey 2015. In 2013 steeg de vraag nog met 27%, omdat de daling van de zilverkoers veel beleggers aanspoorde in te stappen of edelmetaal bij te kopen. Maar door de zwakke prijsontwikkeling in 2014 (20% omlaag in dollars en 9% omlaag in euro) waren beleggers het afgelopen jaar minder gretig met zilver kopen.

De totale beleggingsvraag bestaat uit een aantal verschillende componenten, namelijk zilverbaren, zilveren munten en zilver-ETF’s. In 2014 kwam deze vraag uit op 197,4 miljoen troy ounce, een daling van 20% ten opzichte van een jaar eerder. Uitgedrukt in dollars was de totale investeringsvraag in zilver vorig jaar $3,8 miljard, het laagste niveau sinds 2009.

Zilver-ETF’s zagen het afgelopen jaar een netto instroom van 1,4 miljoen troy ounce, wat betekent dat de daling geheel toegeschreven kan worden aan een teruglopende vraag naar munten en baren. De vraag naar deze beleggingsproducten daalde van 243,6 miljoen troy ounce in 2013 naar 196 miljoen troy ounce in 2014.

gfms-silver-investment-demand

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders