Goud en zilver daily report – update

— Zie update onderaan bericht voor de meest actuele informatie

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,32% op $1661,25 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,11% op €1280,07 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,44% op $32,20 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,88% op €24,78 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

Net als gisteren noteert goud vandaag een klein verlies, zilver daarentegen noteert een kleine winst. Dezelfde factoren die de prijs van de edelmetalen gisteren drukten spelen vandaag wederom een rol. 

Zo staan bijna alle inteationale beurzen licht in het rood vandaag, vooaamste reden is de onzekerheid over Griekenland. De Griekse staat praat al langere tijd met financiële instellingen om schulden kwijt te schelden. Momenteel ziet het er naar uit dat de Griekse schuldenlast onhoudbaar wordt aangezien het land niet genoeg schulden weggewerkt krijgt. Dit zou betekenen dat Europese landen ook moeten afschrijven op Griekse leningen en dat er geen extra steun vanuit het IMF komt.
 
Dit negatieve nieuws rond Griekenland zorgde vandaag ook voor een lagere euro/dollarkoers. De sterkere dollar is van negatieve invloed op de goud en –zilverprijs, uitgedrukt in euro’s worden de edelmetalen  wel duurder.
 
De fysieke vraag naar beide edelmetalen is nog steeds aan de kleine kant door het Chinese Nieuwjaar en de bijbehorende vakantie. 
 
Ten slotte is er later op de avond een persconferentie waar het Federal Open Market Committee van de Federal Reserve een verklaring van de tweedaagse vergadering geeft. Fed –    voorzitter Beanke houdt een persconferentie na de verklaring van het FOMC. De handel in goud en zilver kan vanavond actiever worden als er wat verbazend nieuws uit de persconferentie van het FOMC of Beanke komt.
 
Update:
Ben Beanke heeft inmiddels gesproken en bracht daarmee ook de goud- en zilvermarkt in beweging. Blijkbaar waren beleggers verrast door de verklaring van de Federal Reserve dat de economie nog steeds niet naar behoren herstelt en dat ze de rente nog zeer laag zal houden tot in 2014-2015. Eerder gaf de FED al aan dat het de rente laag zal houden tot begin 2013, maar blijkbaar is dat nog onvoldoende onder de huidige omstandigheden. De inflatie is volgens Beanke ook nog steeds relatief laag, wat begrepen moet worden als een hint om meer geld in de economie te pompen via goedkope leningen aan banken.
 
Voorafgaand aan de FOMC meeting zakten goud en zilver juist wat weg, beide edelmetalen stonden hier aan het eind van de middag nog lager dan gisteren. Toen Beanke sprak schoten de koersen van goud en zilver omhoog, waarmee ze weer terug zijn op het niveau van begin december en waarmee ze volgens Zero Hedge in één klap de koppositie van best presterende belegging van het nieuwe jaar hebben ingenomen. Goud klom met bijna $45 tot boven de $1700 grens, een winst van 2,7%. Zilver steeg met $1,21 tot een niveau van $33,18 (+3,78%). Tegelijkertijd zakte de dollar weg tegenover de euro, de wisselkoers is op moment van schrijven bijna $1,31 tegenover de euro. Vorige week zagen we nog een niveua van onder de $1,27 tegenover de euro, een duidelijke kentering. De US Dollar index, die de Amerikaanse dollar afzet tegen een mandje van andere grote valuta, zakte weg naar een 4-weeks dieptepunt.
 
Analist Ralph Preston van Heritage West Financial ziet het doorbreken van de $1.700 grens als een zeer bullish teken voor goud, net als de verklaring van de FED om de rente nog tot tenminste 2014 zeer laag te houden. Hij voegt daaraan toe dat de weg naar $2.000 per troy ounce goud open staat als goud de winst van vandaag weet vast te houden en vrijdag ook boven de $1.700 zal sluiten.
 
Goudprijs klom meer dan $50 vanaf het intraday dieptepunt van $1650
Zilver bereikt weer de oude niveau's van begin december 2011
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *