Goud en zilver daily report (03-07-2012)

 

Goud noteerde vandaag een winst van 1,5% op $1621,80 per troy ounce.

Zilver noteerde vandaag een winst van 2,8% op $28,28 per troy ounce.

Zowel goud als zilver vonden vandaag op de verkorte handelsdag hun weg goed omhoog. Omdat het morgen de 4th of July is sloten de Amerikaanse beurzen vandaag eerder, morgen zullen ze helemaal gesloten zijn en is de kans op grote veranderingen van de goud en –zilverprijs niet aannemelijk.

Alle markten reageerden vandaag positief op het nieuws dat de Amerikaanse fabrieksorders in mei zijn toegenomen. Tevens is er het geloof onder beleggers dat de ECB donderdag eindelijk met nieuwe stimuleringsmaatregelen naar buiten komt. Goud en zilver reageren hier extra positief op omdat dit gepaard zal gaan me inflatie en dat zal een toevlucht naar de edelmetalen stimuleren.

De beter dan verwachte fabrieksorders uit Amerika deden de olieprijs van vandaag fors stijgen met meer dan 3%, dit is een positief signaal voor vrijwel alle grondstoffen en daarmee ook voor goud en zilver. De euro won vandaag wat terrein tegenover de dollar, ook dit is gunstig voor de prijzen van goud en zilver.

Tevens spreken de technische analyses momenteel in het voordeel van beide edelmetalen. Goud eindigde vandaag voor het eerst in de afgelopen dagen boven de $1600 en pakt daarmee een 2-wekelijks record. Voor zilver ziet het er op de korte termijn wellicht nog rooskleuriger uit. Bloomberg melde vandaag dat zilver 25% in waarde kan stijgen omdat het een dubbele bodem heeft gezien. De zilverkoers ging dit jaar eerst naar beneden en klom daaa naar de $35 om vervolgens naar een dieptepunt van iets boven de $26 te zakken.  De prijs van zilver kan nu de weg omhoog vinden maar zal eerst door de psychologische grens van $30 moeten passeren om door te kunnen stoten. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo