Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,01% op $1642,40  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,50% op €1242,16 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,31% op $ per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,71% op €23,95 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver doen het vrijdag wederom rustig aan en noteren beiden een klein verlies. Over de gehele week gezien noteert goud een verlies van 1%, zilver noteert daarentegen een winst van 0,8% in de afgelopen week.

Beleggers waren vrijdag over het algemeen positief gestemd. De winsten op de beursvloeren werden vooral veroorzaakt door sterke (Amerikaanse) bedrijfsresultaten en positieve economische cijfers uit Duistland. Ook de prijs van ruwe olie steeg vrijdag vrij fors. De dollar verloor gisteren terrein tegenover de euro. Ondanks deze positieve factoren voor goud en zilver konden beide edelmetalen geen winst noteren vrijdag.

Aankomende woensdag staat de maandelijkse vergadering van het Federal Open Market Committee van de Fed op de agenda. In het verleden is gebleken dat goud en zilver zeer heftig reageren op de uitkomsten van deze vergaderingen, dit kan zowel positief als negatief zijn. Mocht de Fed woensdag laten doorschemeren dat er binnenkort misschien een nieuwe ronde van monetaire verruiming aankomt, dan zal dit gunstig zijn voor de prijzen van goud en zilver. Omdat beleggers rekening houden met een eventuele negatieve uitkomst voor de edelmetalen hebben ze vrijdag wellicht wat winst genomen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo