Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,66% op $1631,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,09% op €1242,70 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 3,12% op $30,71 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 2,55% op €23,37 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud begint de week met een gematigd verlies, de zilverprijs zakte daarentegen flink weg vandaag. Het verlies van zilver ligt in de trend met die van de inteationale beurzen. Zo dook de AEX even onder de 300 punten en noteren alle inteationale beurzen forse verlies. De rode beurscijfers werden vooamelijk veroorzaakt door negatieve cijfers uit Europa. De economie in de eurozone blijft maar krimpen, tevens liet de activiteit in de Duitse Industrie de sterkste krimp zien in 3 jaar tijd. De zorgen omtrent Spanje namen wederom toe vandaag, het land zit weer in een recessie.

Goud houdt goed stand vandaag en laat stabiliteit zien, zilver bewoog vandaag met de beurzen mee. Een mogelijke verklaring voor dit verschijnsel is het feit dat ongeveer de helft van al het zilver ter wereld  in de industrie verwerkt wordt, hierdoor is zilver conjunctuur gevoeliger dan goud en toont dan ook vrijwel altijd een sterke volatiliteit dan zijn gouden broer. Daar komt vandaag nog boven op dat de Chinese Industrie deze maand voor de zesde keer op rij gekrompen is. China is een groot producent van producten waar zilver in verwerkt zit, bijvoorbeeld telefoons en zonnepanelen.

Uitgedrukt in euro’s noteert goud een minimaal verlies vandaag. Dit is te danken een de euro die vandaag ongeveer 0,5% moest inleveren tegenover de dollar. Het verlies voor zilver is uitgedrukt in de Europese valuta ook kleiner dan in dollars. De prijs van ruwe olie zakte vandaag met meer dan 1%, dit is in zijn algemeenheid een negatief signaal voor de edelmetalen.

Ten slotte is de handel en fysieke vraag voor zowel goud als zilver momenteel zeer klein. Casey Research berichtte zaterdag al dat de handel in zilver en –goudcontracten nog in jaren niet zo laag is geweest. Tevens melde een grote Zwitserse edelmetaalhandel vandaag tegenover Bloomberg dat de fysieke vraag momenteel zeer klein is.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo