Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,77% op $1655,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,79% op €1251,63 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,94% op $31,00 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,95% op €23,43 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver noteren vandaag beiden een plus. Beide edelmetalen begonnen de dag zonder grote koersschommelingen maar vonden vanaf 2 uur goed de weg omhoog. Ook alle inteationale beurzen weten vandaag groene cijfers neer te zetten. Groot nieuws bleef uit maar een aantal multinationals, zoals Shell en Unilever, kwamen met goede kwartaalcijfers naar buiten.

Gisteren kwam de Fed na de FOMC vergadering met een verklaring naar buiten. Hieruit kwam naar voren dat de rentestand tot 2014 extreem laag blijft en dat Beanke aangaf de economie eventueel te stimuleren waar nodig. Concrete toezeggingen werden echter niet gedaan. In tegenstelling tot de vorige verklaringen van de Fed reageerden de prijs van goud en zilver niet direct met grote schommelingen. Het feit dat de rentestand rond de 0% blijft en dat Beanke de deur naar een nieuwe ronde van monetaire verruiming open laat heeft vandaag alsnog een positief effect gehad op de goud en –zilverprijs. “Alhoewel de Fed geen nieuwe ronde van monetaire verruiming heeft aangekondigd, zijn de intenties van het monetaire beleid om zich aan te passen in het voordeel van goud ”. Zo verklaarde James Steel, een analist bij HSBC Securities, tegenover MarketWatch.

De euro/dollarkoers eindigde de Nederlandse handelsdag vrijwel onveranderd. Hierdoor zijn de winsten voor goud en zilver vrijwel hetzelfde uitgedrukt in euro’s en dollars. De prijs van ruwe olie steeg vandaag met een half procent, dit is over het algemeen een positief signaal voor de prijzen van edelmetalen.