Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde vandaag een lichte min van 0,30% op $1744,18 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.754,48. Laagste dagkoers: 1.740,78.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vandaag lichtelijk in de plus met 0,38% op $32,95 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 33,44. Laagste dagkoers: 32,48.

 

 

 

 

 

 

 

Nadat goud en zilver vannacht beiden iets in de min openden bleef het vanochtend rustig. Totdat er om half 11 Nederlandse tijd een grote koper zich aandeed. Zowel goud als zilver gingen in een half uur tijd van verlies naar winst. Zilver behield de winst gedurende de dag. Goud daarentegen verloor na een uur alweer bijna al zijn winst en dook weer onder de slotkoers van gisteren.

Tijdens de middaguren bleef het vrij rustig voor goud en zilver. Om 4 uur was er nog wel een kleine prijsmanipulatie die zowel de goud als zilverprijs omhoog stuwden. Goud kon de winst wederom niet vasthouden en eindigde zodoende in de min.

Dat goud en zilver vandaag relatief weinig koersfluctuatie toonden is niet zo gek als men naar de beurzen kijkt. Bijna alle inteationale beurzen stonden licht in de min vandaag. Goud en zilver gedragen zich de laatste tijd net als aandelen en daarmee is de relatief kleine koersfluctuatie grotendeels te verklaren.

Andere factoren die meespelen bij de goud en zilverprijs waren vandaag ook amper van belang. De dollarkoers deed weinig en de olieprijs steeg lichtelijk.

Dan de verwachting voor komende maand. Goud en zilver presteren de afgelopen dagen goed en dit zal zich waarschijnlijk de komende maanden doorzetten, aldus Adrian Day (president van investeringsmaatschappij Adrian Day Asset Management).  Voor een interview van 4 minuten met Day van MarketWatch, klik op deze link.

Bron: IEX

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo