Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde vrijdag een winst van1,13% op $1592,10  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,54% op €1241,94 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vrijdag een winst van 2,39% op $28,72 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 1,91% op €22,40 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver noteerden vrijdag forse winsten. Over de afgelopen week gezien noteert goud een winst van 0,5% terwijl zilver juist een verlies van 0,5% moest noteren. Net als donderdag bewogen beide edelmetalen weg van de beurzen.

Vrijwel alle inteationale beurzen noteerden vrijdag forse verliezen. Reden waren de toegenomen zorgen over de Griekse politieke crisis, problemen in de Spaanse bankensector en de teleurstellende beursgang van Facebook. De laatste maanden hebben goud en zilver zich sterk gedragen als risicovolle beleggingen en bewogen mee met de beurstrends. Donderdag en vrijdag gedroegen de edelmetalen zich weer als een “veilige haven” investering. De omslag lijkt nabij maar het is nog te vroeg om te concluderen dat die al definitief is. Volgens Marcus Grubb van het World Gold Council hebben “veel investeerders goud  van de hand gedaan om zo winst te pakken en verliezen in het portfolio te compenseren”. Hij gaf tevens tegenover The Telegraph aan dat dit ook de laatste weken het geval was.

De euro steeg vrijdag tegenover de dollar ongeveer 0,5% in waarde. De zwakkere dollar is gunstig voor de prijzen van goud en zilver wanneer men die uitdrukt in dollars. Uitgedrukt in euro’s zijn winsten voor beide edelmetalen juist kleiner. De prijs van ruwe olie daalde vrijdag met bijna 1%, aangezien de prijzen van olie en edelmetalen over het algemeen een positief verband tonen is dit opvallend te noemen.

Dat goud en zilver weer van de beurzen weg bewogen en zodoende forse winsten hebben genoteerd over de afgelopen 2 dagen resulteert zich in positieve vooruitzichten. Dit blijkt ook uit de wekelijkse rondvraag van Kitco onder professionals uit de goud en –zilvermarkt. Van de 23 respondenten zien er 21 de prijs van goud omhoog gaan volgende week, 2 naar beneden en niemand is neutraal. “Technische indicators die in het voordeel van goud spreken zijn een vooame reden om er van uit te gaan dat de goudprijs de komende week zal stijgen.”

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *