Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,25% op $1588,10  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,24% op €1243,17 per toy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,53% op $28,28 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,50% op €22,12 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud deed het vandaag relatief gezien rustig aan, zilver noteerde daarentegen een fors verlies. Opvallend was dat beide edelmetalen wederom van de beurzen wegbewogen, die lieten vandaag namelijk groene cijfers zien. Aandelen lieten vandaag overwegend winst zien op de hoop dat Griekenland minder onzekere tijden tegemoet gaat. De leiders van de G8 lieten afgelopen weekend namelijk weten dat ze streven naar “een sterke eurozone waar waarvan Griekenland ook deel uitmaakt.”

Goud en zilver bewogen vandaag wederom weg van de beurzen. Het lijkt er steeds meer op dat beide edelmetalen terugkeren naar de status van veilige haven. Dit betekent over het algemeen dat goud en zilver negatief zullen reageren op positief monetair nieuws. Het is echter nog te vroeg om te deze conclusie met zekerheid te kunnen trekken. Zo waren er vandaag ook andere factoren die een negatief invloed hadden op de prijs van goud en zilver. Vandaag waren er volgens de Business Today handelaren actief op de goud en –zilvermarkt die de edelmetalen van de hand deden om snel winst te pakken na de grote sprongen die ze donderdag en vrijdag hadden gemaakt. Ook zijn er nog belangrijke technische analyses die niet in het voordeel spreken. Zo beweegt goud nog onder de dagelijkse trend van de afgelopen 11 weken, dit geldt ook voor zilver. Belangrijke weerstanden zijn voor goud en zilver respectievelijk $1600 en $29 per troy ounce, het zou voor beide edelmetalen een positief signaal zijn wanneer ze door deze niveaus heenbreken.

De euro/dollarkoer bleef vandaag vrijwel ongewijzigd, hierdoor zijn de verliezen nagenoeg even groot wanneer men de prijzen uitdrukt in euro’s en dollars. De prijs van ruwe olie steeg vandaag met 1%, dit is over het algemeen een positief signaal en zou het verlies van goud gematigd kunnen hebben vandaag.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo