Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,19% op $1559,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,21% op €1242,98 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,51% op $28,26 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 1,88% op €22,55 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren doken goud en zilver flink de rode cijfers in. Beide edelmetalen bewogen weer met de beurzen mee die door de onzekerheid over de EU top donkerrode cijfers moesten noteren. Vandaag bewogen goud en zilver tot aan de middag wederom met de beurstrend mee en boekten allemaal een mooie winst. Na het sluiten van de Europese beurzen ging goud echter onderuit en daalde van een procent winst naar een klein verlies.

Zowel de beurzen als goud en zilver vonden vandaag support bij koopjesjagers die na de verliezen van gisteren een mooi instapmoment zagen. Gisteren waren de ogen gericht op de EU top maar pas laat in de avond werd bekend gemaakt dat er, zoals verwacht, geen concrete plannen en toezeggingen op tafel waren gekomen. Bij de volgende top over 5 weken zal dit pas het geval zijn. Net als gisteren liep de dollar vandaag in op de euro, de sterkere dollar is ongunstig voor de prijzen van goud en zilver wanneer men die uitdrukt in de Amerikaanse valuta, dit is goed te zien in deze tabel van Kitco. De prijs van ruwe olie steeg vandaag met ongeveer 1%, dit is een positief signaal voor de prijs van edelmetalen. Toch wist goud de winst van de middag niet vast te houden, dit is dan ook moeilijk te verklaren. Wel verklaarde een grote goudhandelaar uit Singapore vandaag tegenover Reuters dat “klanten afwachtend zijn omdat de angst groot is dat Griekenland uiteindelijk uit de euro stapt en het de zwakkere euro goud mee naar beneden trekt.”

Afgelopen nacht kwamen twee nieuwsfeiten naar buiten die het koersverloop van goud en zilver vandaag logischerwijs zouden moeten tegenspreken. Ten eerste bleek dat centrale banken nieuwe goudaankopen bij het IMF hadden gedaan. Dit is een zeer positief signaal voor goud aangezien centrale banken met een lange termijn visie aankopen doen, de markt reageerde daar vandaag uiteindelijk niet op. Ten tweede werd vannacht bekend gemaakt dat de belangrijke Chinese inkoopmanagerindex de afgelopen maand met een half punt gedaald is naar 48,7. Zilver wordt veel verwerkt in de Chinese industrie en reageert vaak negatief wanneer een Chinees’ industriecijfer ongunstig uitvalt, vandaag was dat dus niet het geval.

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo