Goud en zilver daily report

 

Goud behaalde vandaag een kleine winst van 0,27% op $1749,15 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.763,23. Laagste dagkoers: 1.738,20. Uitgedrukt  in euro's behaalde goud een grotere winst van 0,84% op €1304,34 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver behaalde vandaag een minimale winst van 0,14% op $32,87 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 33,69. Laagste dagkoers: 32,65. Ook zilver boekte in euro's een grotere winst van 0,46% op €24,45 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver openden vannacht licht in de plus. Beide edelmetalen wisten deze kleine winst gedurende Nederlandse handelstijd vast te houden, alhoewel zilver op het laatst flink moest inleveren. Dat goud en zilver vandaag beter presteerde uitgedrukt in euro’s is logisch te verklaren gezien het verlies van ruim een half procent van de euro tegenover de dollar. Als de dollar lager noteert, dan zal de goudprijs uitgedrukt  in dollars stijgen. Dit hebben wij al eens eerder vermeld. Precies hetzelfde geldt  voor de euro.

Net als de beurzen toonden goud en zilver vandaag geen grote fluctuaties. Vooaamste reden is de stilte rondom de eurocrisis. Volgende week moet blijken of de Eurolanden in staat  zijn een “oplossing” te vinden voor de crisis. Deze uitkomst kan wel eens heel interessant worden voor de goud en zilverprijs. Bellegers speelden vanmiddag al in op een eventuele uitkomst. Deze uitkomst, die overigens heel waarschijnlijk is, houdt in dat de ECB de geldpers aan gaat zetten en daarmee inflatie creëert. Het beste wapen tegen inflatie is goud en zilver in je bezit te hebben. Vandaar dat zowel goud als zilver vanmiddag beiden stegen en dat volgende week nog meer kunnen gaan doen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders