Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,05% op $1557,10  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 1,01% op €1244,72 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,83% op $27,91 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,75% op €22,27 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren deden de goud en –zilverprijs vrijwel niets, goud sloot de handelsdag uiteindelijk af op precies dezelfde prijs waarmee het de dag begon terwijl zilver een minimaal verlies moest noteren. Er werd gisteren amper gehandeld in de edelmetalen dankzij het lange pinksterweekeinde en Memorial Day in de VS. Vandaag was de eerste volledige handelsdag van de week en goud en zilver kregen het meteen zwaar te voorduren.

De verliezen van vandaag voor zowel goud als zilver zijn opmerkelijk te noemen. Beide edelmetalen begonnen de dag met weinig volatiliteit en vonden gedurende de Nederlandse handelstijd in navolging van de meeste beurzen de weg omhoog. Na het sluiten van de handel in Londen, om 5 uur Nederlandse tijd, doken de goud en –zilverprijs echter flink naar beneden. Zilver daalde in een half uur tijd met meer dan 2% in waarde, goud werd in datzelfde tijdbestek ruim $20 goedkoper. Dit soort grote prijsdalingen binnen een zeer korte tijd zijn geen onbekend fenomeen in de goud en –zilvermarkt, maar het blijft meer dan opmerkelijk te noemen. Dat de goud en –zilvermarkt gemanipuleerd wordt is zo goed als zeker maar hard bewijs is moeilijk te vinden, zo’n daling als vandaag sterkt deze verdenkingen wel.

Belangrijke factoren die een invloed kunnen hebben op de goud en –zilverprijs waren vandaag dan ook niet zeer negatief. De dollar won vandaag een klein beetje terrein tegenover de euro, maar niet meer dan 0,1%. Ook de olieprijs daalde vandaag, dit is over het algemeen een negatief signaal voor de prijzen van beide edelmetalen. De prijs van ruwe olie daalde vandaag echter niet significant en kan daarom moeilijk een verklaring zijn voor de forse verliezen van goud en zilver.

De Amerikaanse handel in goud gerelateerde future-contracten was vandaag meer dan twee keer zo groot als het gemiddelde dagvolume van de afgelopen maand, ook dit is opvallend. Wel is het zo dat de goud en –zilverprijs geen baat hebben bij een zwakke euro en daarmee sterke dollar. Inmiddels staat de Europese munteenheid op zijn laagste punt sinds 2010 en dat is dan ook niet gunstig voor beide edelmetalen. “De handel is direct verbonden met de zwakke euro en heeft goud erg volatiel gemaakt, op de korte termijn heeft het dan ook een negatieve invloed op de goudprijs”, aldus Jeffrey Sica die Chief Investment officer is bij SICO Wealth Managment. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo