Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,05% op $1620,54  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,22% op €1321,59 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,70% op $28,15 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 2,05% op €22,96 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag deed goud het enigszins naar verwachting, bij het ontbreken van belangrijke overleggen of cijfers, zeer rustig aan en eindigde vrijwel op de slotkoers van vrijdag. Zilver bleef echter de gehele dag boven de slotkoers van vrijdag en spurtte vooral rond de opening van de Amerikaanse beurzen fors omhoog. De inteationale beurzen toonden vandaag net als goud en zilver een gemengd beeld. Vrijwel alle Europese beurzen zetten de positieve stemming van voor het weekend door en noteerde groene cijfers, terwijl de Amerikaanse handelaren juist een stuk voorzichtiger waren en lichtrode cijfers lieten noteren.

Alle beleggers zullen in ieder geval vooruit kijken naar de besprekingen van zowel de Fed als ECB, die respectievelijk woensdag en donderdag zullen plaatsvinden. Dat goud vandaag dan ook vrijwel niets doet is verwachten, ook morgen is het goed mogelijk dat de goudprijs geen grote fluctuaties laat zien. Zilver toont vrijwel altijd meer volatiliteit dan zijn gouden broer maar vandaag wel erg veel.
Volgens Jim Wyckoff van Kitco behaalde de zilverprijs vandaag zijn hoogtepunt in 4 weken tijd dankzij positief technisch “momentum” op de korte termijn. Ook is het zo dat goud monetair gezien altijd een belangrijkere rol dan zilver heeft gespeeld. Het is daarom vrij logisch dat de goudprijs bij belangrijke gebeurtenissen op monetair vlak iets meer afwachtend is en vervolgens juist erg grote fluctuaties kan tonen. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo