Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,81% op $1588,82  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,11% op €1307,16 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,22% op $27,06 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,57% op €22,26 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren reageerden goud en zilver, zoals verwacht, negatief op de persconferentie van Fed voorzitter Beanke. Beanke gaf aan dat de economie in de VS traag groeit en sprak tevens zijn zorgen uit over het hoge werkloosheidcijfer. Zoals verwacht zei de Fed gisteren in te zullen grijpen wanneer de economie verder verslechtert maar concrete toezeggingen voor stimuleringsmaatregelen bleven uit. Vandaag kwam ECB president Draghi met een soortgelijke persconferentie aanzetten. Aangezien Draghi de afgelopen tijd vele beloftes deed om de euro ten koste van alles te redden waren de verwachtingen op concrete maatregelen vandaag zeer groot, maar ook de ECB stelde teleur. Niet alleen goud en zilver reageerden hier negatief op, alle markten lieten vandaag rode cijfers noteren. Ook de euro moest vanwege dit nieuws terrein prijsgeven tegenover de dollar. De verliezen voor goud en zilver zijn uitgedrukt in euro’s dan ook een stuk kleiner.

Opvallend is dat zowel gisteren als vandaag de goud en –zilverkoers rond de opening van de Amerikaanse beurs in een zeer korte tijd flink naar beneden schiet. Net als gisteren toont zilver vandaag weer een stuk meer volatiliteit, aangezien de zilvermarkt een stuk kleiner is dan die van goud is dit bijna altijd het geval.

Ook al kwamen de Fed en ECB  nog niet met concrete toezeggingen, de economie blijft verslechteren en goud lijkt vooralsnog een goede vluchthaven. Zo blijkt vandaag dat Zuid-Korea afgelopen maand  16 ton aan goud heeft aangeschaft. De eerste goudaankoop van de centrale bank van Zuid-Korea sinds november heeft als aanleiding de onzekerheid in landen met steeds groter wordende staatschulden. Zuid-Korea wil met het aanschaffen van goud haar portfolio divergeren en de kredietwaardigheid van haar buitenlandse reserves verhogen. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo