Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,64% op $1610,62  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 1,17% op €1304,94 per troy ounce.

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,14% op $27,82 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,66% op €22,54 per troy ounce.

Goud en zilver leveren op de eerste dag van de week alle winsten van vorige week direct in. Goud bewoog de gehele dag rond de slotkoers van vrijdag en  toonde tot half 7 Nederlandse tijd vrijwel geen beweging, daaa zakte de goudprijs even weg en kon zich niet herstellen. Zilver begon de nieuwe week direct in het rood om vervolgens gedurende de dag verder weg te zakken, ook zilver liet rond half 7 een korte steile daling zien.

De verliezen voor zowel goud als zilver zijn groter dan die van vorige week maar de handel en volatiliteit blijft relatief gezien laag. Uit cijfers van Reuters blijkt dat de verhandelde goudcontracten vandaag bleven steken op bijna de helft van het gemiddelde over de afgelopen maanden. Ook werden er minder zilvercontracten verhandeld dan normaal. Bij het ontbreken van groot nieuws zullen goud en zilver de beurzen en olieprijzen gaan volgen en sterk beïnvloed worden door de euro/dollarkoers. De beurskoersen en olieprijzen daalde vandaag inderdaad met dezelfde orde als goud, zilver toonde zoals gewoonlijk meer volatiliteit. De euro won vandaag ongeveer een 0,5% tegenover de dollar, de zwakkere dollar is gunstig voor de goud en –zilverprijs wanneer men die uitdrukt in de “greenback” maar de verliezen in euro’s zijn hierdoor forser.

Het zal deze week waarschijnlijk relatief rustig blijven op alle markten omdat er geen grote cijferbekendmakingen of bijeenkomsten op de planning staan. Wel zullen er morgen detailhandel cijfers en het producentenprijs index uit de VS bekend worden gemaakt. Woensdag zal de Amerikaanse consumentenprijs index en industriële productie naar buiten komen en vrijdag zullen er een aantal economische indicators bekend worden gemaakt, mits deze cijfers niet compleet afwijken van de verwachting zullen ze niet voor veel reuring op de markten zorgen.

 

 

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo