Goud en zilver daily report (18-01-2012)

Opnieuw een dag zonder richtinggevend nieuws, maar door het verzwakken van de Amerikaanse dollar tegenover de euro stroomt er weer iets meer geld richting de edelmetalen. De euro wist wat aan te sterken door het bericht dat het IMF bereid is $500 miljard extra te lenen, terwijl de dollar juist iets in waarde wegzakte omdat de Federal Reserve kenbaar maakte dat het de weg naar nieuwe monetaire verruiming nog open laat staan. Toch maken de gebeurtenissen weinig indruk op de markt, want ten opzichte van gisteren staat zilver in euro's op hetzelfde niveau als gisteren. De goudprijs in euro's ging zelfs iets omlaag, we staan op het moment van schrijven op €1.290. Tegenover de vlakke handelsdag voor goud en zilver stond ook kleine uitslagen op de belangrijkste aandelenmarkten.

De goudprijs staat op dit moment op $1.659,59, een stijging van ongeveer $28 (1,77%) ten opzichte van het slot van gisteren. Zilver staat in dollars een goede 3,34% hoger door een koersstijging van $0,99. De prijs staat op moment van schrijven op $30,50 per troy ounce. In euro's noteren goud en zilver respectievelijk €1.290 en €23,67. De olieprijs zakte vandaag weer iets, de WTI olie staat op moment van schrijven op $100,34 (-0,37%) en de Brent olie noteert $110,61 (-0,89%). Door het aansterken van de euro zakt de olieprijs dus nog iets meer.

Ondertussen komt Credit Suisse vandaag met een verlaging van haar koersdoel voor goud en zilver in 2012. Ging het eerder nog uit van een goudprijs van $1.850, nu stelt de zakenbank dat bij naar $1.755 per troy ounce. Het koersdoel voor zilver stond aanvankelijk op 33,70, maar dat verlaagt Credit Suisse nu naar $32,80. Daar tegenover staat een heel ander bericht dat we lezen op de Times of Oman. Deze website weet te melden dat Thomson Reuters GFMS begin 2013 een goudprijs van $2.000 verwacht als gevolg van het verzwakken van de koopkracht van verschillende valuta.

Goud en zilver noteren hoger in dollars vanwege hogere EUR/USD wisselkoers

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo