Goud en zilver daily report

 

Goud sloot vandaag licht in de min met een daling van 0,12% $1662,98 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.678,10. Laagste dagkoers: 1.651,35. Uitgedrukt in euro's behaalde goud een kleine winst van 0,51% op €1269,32 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver sloot vandaag met een kleine plus van 0,07% op $31,33 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 31,98. Laagste dagkoers: 30,91. Uitgedukt in euro's noteerde zilver een grotere winst van 0,71% op €23,91 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Na het forse verlies van gisteren deden goud en zilver het vandaag beduidend rustiger aan. Beide koersen deden heel weinig en sloten de dag dan ook af op ongeveer de koers waarmee ze begonnen waren. Uitgedrukt in euro’s noteerden zowel goud als zilver een bescheiden winst. Reden hiervoor is de zwakke euro die zich op zijn laagste punt in 11 maanden bevind.

Net als de Europese beurzen reageerden goud en zilver lichtelijk positief op het nieuws dat vandaag naar buiten kwam. Zo verliep een veiling van Spaanse obligaties succesvol en verbeterde het sentiment voor de Duitse economie vandaag. De rest van de dag kwam er geen nieuws naar buiten dat voor hevige koers dalingen of stijgingen zorgde. Wel was er om half 4 Nederlandse tijd een kleine spurt omhoog van zowel goud als zilver. De hoge opening van Wall Street was hier de oorzaak van, helaas konden de edelmetalen de winst niet vasthouden.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo