Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde vandaag een klein verlies van 0,32% op $1609,75 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.641,87. Laagste dagkoers: 1.606,32. Uitgedrukt in euro's noteerde goud vandaag een kleine winst van 0,12% op €1235,35 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vandaag een verlies van 0,66% op $29,35 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 30,21. Laagste dagkoers: 29,14. Uitgedrukt in euro's noteerde zilver een kleiner verlies van 0,19% op €22,52 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver openden vanochtend hoger en hielden tot de middag een stijgende lijn aan.  Na het middaguur zakten zowel goud als zilver weg en sloten de dag met een klein verlies af. Het verloop van de goud en zilverkoers toonde vandaag wederom veel gelijknissen met die van de inteationale beurzen die de dag ook met een klein verlies afsloten.

Het feit dat goud en zilver in de ochtend winst boekten had te maken met een zwakkere dollar en ,op het eerste gezicht, goed nieuws omtrent de eurocrisis. De ECB maakte bekend €489 miljard te gaan lenen aan Europese banken. In eerste instantie zagen beleggers dit als een positief iets aangezien het bedoeld is om een nieuwe eurocrisis te voorkomen. Beleggers kwamen echter snel tot inzicht dat deze maatregel en de zeer grote belangstelling hierin aangeeft dat de Europese banken er slecht voor staan en haastig op zoek zijn naar liquiditeit.

De dollar won gedurende de dag veel terrein terug op de euro waardoor goud en zilver uitgedrukt in euro’s een kleiner verlies noteerde. Een andere factor die de dalende goud en zilverprijs in de middag verklaart is de dalende olieprijs.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo