Goud en zilver daily report

 

Goud noteerde vandaag een winst van 0,43% op $1610,50 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.614,82. Laagste dagkoers: 1.592,82. In euro's noteerde goud een winst van 1,32% op €1246,24 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vandaag een verlies van 1,27% op $29,37 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 29,75. Laagste dagkoers: 28,94. In euro's noteerde zilver een winst van 0,22% op €22,75 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver behaalde vandaag gemixte resultaten. Goud sloot vandaag de Nederlandse handelsdag af met een plusje terwijl zilver een min van ruim een procent noteerde. Uitgedrukt in euro’s noteerden beiden edelmetalen een winst. Dit komt doordat de euro vandaag bijna 1% terrein verloor ten opzichte van de dollar. De sterke dollar verkaart meteen voor een groot deel het verlies van zilver.

Dat goud vandaag ondanks de sterke dollar wel een winst wist te noteren en zilver niet, heeft twee redenen. Allereerst zorgen de veieuwde spanningen tussen Iran en het westen voor een toevlucht in grondstoffen. De olieprijs noteerde vandaag bijna 4% hoger en zilver, maar vooral goud, profiteren ook van deze onrust. Ten tweede noteerde zilver gisteren een uiteindelijke winst van ruim 6%, bijna drie keer zoveel als goud. Een winst van zo’n proportie gaat bijna altijd gepaard met een “sell-off” de dag ea, zo ook vandaag.

Ten slotte ging vandaag de Chinese beurs weer open. De chinezen toonden volgens een UBS analist veel interesse in goud, ook dit zorgde voor een hogere goudprijs.

 

Bron: Reuters

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo