Goud en zilver daily report

Goud noteerde vandaag een verlies van 0,46% op $1610,20 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteerde vandaag een winst van 1,04% op $29,15 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver laten gemengde resultaten zien op de eerste handelsdag van de week. Goud noteerde een klein verlies, terwijl zilver een plus toonde.

Ook de beurzen lieten vandaag bij gebrek aan groot nieuws gemengde resultaten zien. Zo leden de meeste Europese beurzen een klein verlies en noteerden de Amerikaanse beurzen een bescheiden winst. Deze beurs verlopen zijn een verklaring voor de kleine prijsfluctuatie van goud.

Twee andere belangrijke factoren voor de goud- en zilverprijs zijn de dollarkoers en de olieprijs. De euro won vandaag terrein tegenover de dollar, wat gunstig is voor de prijs van beiden edelmetalen. Dat goud vandaag toch een min noteerde heeft te maken met een dalende olieprijs, de prijs van ruwe olie daalde vandaag bijna een procent. Aangezien goud en olie sterk gecorreleerd zijn heeft de dalende olieprijs een drukkend effect op de prijs van het edelmetaal.

Dat zilver ondanks bovenstaande factoren wel een winst wist te noteren vandaag is lastig te verklaren. Het feit dat zilver, in tegenstelling tot goud, vrijdag nog een fors verlies boekte kan een reden zijn voor beleggers om vandaag zilver te kopen op lagere prijzen.

Zowel goud, zilver als de beurzen lieten vandaag geen grote koersfluctuaties zien. Gebeurtenissen die dat later deze week wel kunnen veroorzaken zijn onder anderen obligatieveilingen in Spanje en Italië.

 

 

 

 

 

 

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo