Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 1,85% op $1725,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 1,78% op €1312,38 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,01% op $33,76 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,62% op €25,57 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat zowel goud als zilver de dag gisteren rustig begonnen doken de prijzen van de edelmetalen aan het einde van de middag omlaag. Door dit verlies van gisteren eindigen de goud en -zilverprijs op ongeveer dezelfde hoogte als ze de week begonnen.

Bijna alle inteationale beurzen boekten gisteren een winst van meer dan 1%. Met dit gegeven en een euro/dollarkoers die bijna niks doet, zou men de afgelopen maanden een stijging van de goud en –zilverprijs mogen verwachten. Dit was gisteren echter niet het geval. De reden hiervan ligt in de bekendmaking van het nieuwe aantal Amerikaanse banen. Er zijn afgelopen maand 243.000 banen bijgekomen waarmee de officiële Amerikaanse werkeloosheid naar 8,3% is gedaald. Door dit positieve nieuws is het volgens de markt onwaarschijnlijker geworden dat de Fed binnenkort de geldpers aanzet. Elk teken dat kan wijzen op een eventuele ronde van geldcreatie is van positieve invloed op de goud en –zilverprijs, andersom geldt dat natuurlijk ook waardoor goud en zilver gisterenmiddag moesten inleveren. Alhoewel wij een nieuw ronde van geldcreatie wel binnenkort verwachten, was het nieuws van gisterenmiddag voor de meeste beleggers wel een reden om goud en zilver te verkopen.  

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo