Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,10% op $1723,90  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,26% op €1304,20 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,36% op $33,71 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,41% op €25,54 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver beginnen de eerste dag van de week met een bescheiden plus. In de middag leverden ze weliswaar wat in, maar tegen de avond aan herstellen de edelmetalen zich goed.

Nadat gisterenavond bekend werd gemaakt dat het Griekse parlement instemt met de bezuinigingsplannen en zo doende de weg naar een nieuw financieel steunpakket vrij gemaakt is, openden vrijwel alle beurzen met een plus vandaag. Zoals de laatste maanden zeer vaak het geval is bewogen goud en zilver vandaag met de beurzen mee.

De bezuinigingsafspraken werden overigens niet zonder (letterlijke) slag of stoot goedgekeurd. Zo werden tijdens demonstraties meer dan 100 man opgepakt en raakten veel mensen gewond, ook werden er tientallen gebouwen in brand gestoken en winkels werden geplunderd. De onrust en agressie heeft vooamelijk te maken met het feit dat burgers de bezuinigingen goed in hun portemonnee gaan voelen. Zo wordt bijvoorbeeld het minimumloon naar €450 verlaagd en worden er de komende jaren maar liefst 150,000 overheidsbanen geschrapt.

Door het nieuws uit Griekenland begon de euro met een kleine winst tegenover de dollar. In de loop van de dag zakte de euro juist weer weg en noteerde aan het einde van de avond een klein verlies tegenover de dollar. Hierdoor worden goud en zilver goedkoper in euro’s en noteren daarom een klein verlies.

Ten slotte blijft de vraag naar goud uit China zeer groot en dat was vandaag wederom weer van positieve invloed op de goudprijs. Volgens een grote Chinese goudhandelaar “Blijven de Chinese jongens maar kopen. Wanneer er een kleine dip is kopen ze meteen bij, hun houding zal niet veranderen.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo