Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,37% op $1773,63  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,97% op €1330,18 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,11% op $35,41 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,52% op €26,42 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver deden het vrijdag beduidend rustiger dan de dagen ervoor. Goud noteerde een klein verlies terwijl zilver nog een minimale winst wist te boeken. Over de gehele week gezien noteert goud een winst van bijna 3% en zilver maar liefst 6,5%. Een zwakke dollar en veel technisch support zijn de vooaamste redenen voor de forse winsten van afgelopen week.

Het gemengde resultaat van vrijdag voor zowel goud als zilver ligt in de trend van de inteationale beurskoeren die vrijdag ook rode en groene cijfers lieten zien. Vooralsnog zijn de beurskoersen en de edelmetalen sterk met elkaar gecorreleerd en moet er een sterke katalysator komen wil dit veranderen, een nieuwe ronde van geldontwaarding bijvoorbeeld.

Wat vrijdag volgens analisten een drukkende factor was voor de prijs van de edelmetalen, is winstneming door beleggers. Echter steeg de olieprijs wederom en dat is een positief signaal voor goud en zilver, hierdoor werden de verliezen beperkt. Tevens verloor de dollar, ondanks positieve Amerikaanse macro-economische cijfers, gisteren zo’n half procent tegenover de euro. Volgens analisten was het positieve nieuws al ingecalculeerd en had daarom weinig effect. De sterkere euro zorgde ervoor dat goud en zilver uitgedrukt in euro’s minder waard worden en daarom een groter verlies noteerden dan in dollars.

Ten slotte blijkt uit de wekelijkse rondvraag van Kitco onder experts op de goud- en zilvermarkt dat de verwachtingen voor volgende week positief zijn. Bijna 80% verwacht een stijging van de goudprijs en de $1800 wordt niet uitgesloten, deze (mentale) grens kan erg belangrijk zijn voor beleggers. Een correctie naar beneden is natuurlijk ook niet uitgesloten aangezien de goudprijs de laatste dagen veel winst heeft geboekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: MarketWatch & Reuters

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo