Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 1,41% op $1720,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 1,33% op €1277,74 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,31% op $35,10 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 1,20% op €26,14 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren was een bijzonder zware dag voor zowel goud als zilver. Vandaag herstelden beide edelmetalen zich enigszins en noteerden een ruime plus.

In de vroege Aziatische handel klom de goudprijs door een sterke vraag alweer omhoog, zodoende begon het edelmetaal de Nederlandse handelstijd met winst. De fysieke vraag naar goud uit Azië  was volgens Chinese dealers een lange tijd niet zo groot geweest als vanochtend nadat de goudprijs bijna $100 lager noteerde dan een dag ervoor.

Gedurende de middag klommen goud en zilver rustig omhoog en vlakte daaa af. Deze koers ligt in het verlengde van de inteationale beurskoersen die vandaag allemaal een plus noteerden. Over het algemeen bewegen de goud- en zilverkoers momenteel sterk mee met die van de beurzen, een dag als gisteen is daar een uitzondering op.

De euro/dollarkoers deed vandaag vrijwel niets waardoor de winsten voor goud en zilver in beide valuta uitgedrukt ongeveer even groot zijn.

Zoals gisteren gebleken is, is de $1800 grens een niveau dat veel weerstand voor de goudprijs. De komende dagen wordt dat de grens die doorbroken moet worden, mocht dit gebeuren dat kan het sentiment op de markt veranderen. Zilver staat momenteel alweer boven het belangrijke niveau van $35, de volgende belangrijke grens is volgens analisten $37,31. 

 

Bron: Reuters

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo