Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,62% op $1694,80  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,29% op €1281,84 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 0,63% op $33,64 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,27% op €25,40 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goud en zilver noteren vandaag wederom bescheiden winsten. De vooaaste reden dat de edelmetalen vandaag goed presteren is de positieve stemming rondom Griekenland. Het ziet er momenteel naar uit dat meer dan 90% van de Griekse schuldeisers bereid is om mee te toen met het schuldsaneringsplan. Als dit het geval is dan gaat het plan door en hoeft Griekenland voorlopig even niet te denken aan een faillissement. Van dit positieve vooruitzicht profiteerden alle beleggingen waaronder de beurzen en goud en zilver.

De euro profiteerde ook van de situatie rondom Griekenland en noteerde ruim 0,8% hoger tegenover de dollar. Hierdoor wordt het goedkoper om goud en zilver te kopen met euro’s, dit is dan ook de reden dat beide edelmetalen in euro’s uitgedrukt een klein verlies noteren.

Tevens steeg de olieprijs vandaag flink vanwege de onrust rondom Iran, een hogere olieprijs is een positief signaal voor goud en zilver.

Ten slotte heeft het volume in goud ETF’s vandaag zijn hoogste niveau ooit bereikt. Een goud ETF is een soort van aandeel dat met de prijs van goud meebeweegt maar niet gedekt wordt door fysiek goud. Dat het volume momenteel zo groot is zegt iets over de populariteit van het edelmetaal en is een positief signaal.  

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo