Goud en zilver daily report

 

Na een break van een week zal vanaf vandaag weer dagelijks de “goud en zilver daily report” verschijnen.

Goud deed het vandaag goed met een dikke plus van 1,82% op $1714,20 per troy ounce. Hoogste dagkoers: 1.720,72. Laagste dagkoers: 1.680,34.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver deed het nog een stuk beter met  een plus van 3,04% op $32,16 dollar per troy ounce. Hoogste dagkoers: 32,28. Laagste dagkoers: 31,07.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vannacht openden op de inteationale markten zowel de goud als zilverprijs fors hoger. Na de opening bleef het relatief rustig. Tijdens Nederlandse handelstijd zien we dan ook weinig fluctuatie in de goud en zilverprijs.

Op een dag als vandaag waarop alle beurzen wereldwijd dik in de plus staan, kon je een jaar geleden met nagenoeg alle zekerheid zeggen dat goud en zilver in de min stonden. Dat is nu verleden tijd.  Goud en zilver gaan zich op de korte termijn steeds meer gedragen als risicovolle bezittingen zoals aandelen. De reden hiervoor is de huidige crisis.

Belangrijk om te onthouden is dat het om de korte termijn gaat. Op de lange termijn ziet het er steeds slechter uit. Zo waarschuwt de OESO voor een nieuwe kredietcrisis. Ook krijgen steeds meer  landen een slechtere kredietwaardigheid. Volgens sommige analisten kan dit leiden tot een ineenstorting van het gehele financiële systeem. Als het in die buurt komt, zullen goud en zilver zich niet meer gaan gedragen als aandelen.

Wat op korte termijn wel een rol van betekenis speelt zijn de olieprijs en de dollarkoers. Die waren vandaag beiden in het voordeel van de goud en zilverprijs. De olieprijs steeg vandaag door moeilijkheden in Iran. De dollar verloor terrein ten opzichte van de euro en andere valuta.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo