Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,82% op $1699,40  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,66% op €1305,09 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 2,07% op $33,61 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 1,88% op €26,12 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel goud als zilver beginnen de nieuwe handelsweek met verlies. De verliezen van beide edelmetalen zijn niet goed te verklaren wanneer men naar de inteationale beurskoersen kijkt. De laatste maanden bewegen de beurskoersen en de prijs van goud en zilver over het algemeen met elkaar mee. Vandaag deden de beurzen weinig terwijl goud en zilver in de rode cijfers doken.

De vooaamste reden dat de edelmetalen vandaag van de beurzen weg bewogen is negatief nieuws uit China. Er werd onder andere bekend gemaakt dat China afgelopen maand zijn grootste handelstekort had in 22 jaar tijd. Tevens waren de januari-februari productiecijfers niet zo langzaam gegroeid sinds 2009, ook vielen de verkoopcijfers uit de detailhandel tegen.

De reden dat goud, zilver en vrijwel alle grondstoffen hier negatief op reageren heeft te maken met het feit dat China ’s werelds op een na grootste economie heeft, tevens is het hard op weg om de grootste goudconsument te worden. Bij tegenvallende economische en –productiecijfers wordt er door beleggers verwacht dat de vraag naar goud en zilver kan afnemen wat een prijsdaling als gevolg heeft.

Ten slotte won de euro vandaag ongeveer 0,2% tegenover de dollar. Dit heeft als gevolg dat beide edelmetalen goedkoper worden uitgedrukt in euro’s en daarom kleinere verliezen tonen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo