Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een winst van 0,82% op $1657,30  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een winst van 0,40% op €1261,55 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een winst van 1,21% op $32,54 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een winst van 0,81% op €24,70 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na drie dagen met forse verliezen, was het vandaag weer eens een dag dat zowel goud als zilver een plus konden noteren. De meeste inteationale beurzen noteerden vandaag ook een winst, maar dit hoeft niet de reden te zijn dat goud en zilver vandaag ook winst noteerden.

Wat vandaag in het voordeel sprak van goud en zilver is de zwakkere dollar die ruim 0,4% inleverde tegenover de euro. De afgelopen drie dagen is de dollar telkens in waarde toegenomen waardoor beleggingen als goud en zilver waarde verliezen wanneer die uitgedrukt worden in dollars. Over het algemeen bestaat er dan ook een omgekeerd verband tussen de dollar en beide edelmetalen. Omdat de euro vandaag terrein won noteren goud en zilver uitgedrukt in euro’s juist een kleinere winst.

Wat vandaag ook een rol speelde op de goud en –zilvermarkt zijn de “koopjesjagers” op de markt die instappen op een lage prijs.

De komende dagen zal blijken of goud en zilver gecorreleerd blijven met een de beurskoersen of dat ze van elkaar weg bewegen. Een sterkere dollar en het feit dat goud en ook zilver onder hen 200-daagse gemiddelde zitten zijn echter niet heel positief voor de korte termijn. 

 

Bron: Reuters

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo