Goud en zilver daily report

 

Goud noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,55% op $1680,60  per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert goud een verlies van 0,27% op €1264,26 per troy ounce.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zilver noteert op het moment van schrijven een verlies van 0,76% op $32,59 per troy ounce. Uitgedrukt in euro’s noteert zilver een verlies van 0,37% op €24,51 per troy ounce. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren boekten zowel goud als zilver forse winsten. De reden voor die prijsstijging was vooamelijk de speech van fed voorzitter Beanke, hij maakte duidelijk dat de Amerikaanse rentes voorlopig laag blijven staan. Hierdoor gaan beleggers op zoek naar andere middelen dan een spaarrekening om winst te maken over kapitaal. Goud en zilver profiteren hier blijkbaar erg van, aangezien de prijzen van beide edelmetalen ongeveer 1% omhoog schoten in de enkele minuten dat Beanke hier over sprak. Vrijwel alle markten reageerden overigens positief op de uitspraken van Beanke.

Vandaag deden goud en zilver het echter wat minder goed. De verliezen van vandaag lagen in de lijn van de inteationale beurzen die allemaal een kleine min noteerden door ietwat tegenvallende cijfers uit Amerika. Aan het begin van de dag leken de edelmetalen door te gaan met de opmars van gisteren en was goud slechts $4 verwijderd van de $1700 grens. Hiermee lagen de prijzen van goud en zilver ook boven hen 200-daagse gemiddelde, dit is het belangrijkste technische hulpmiddel voor beleggers. De sterker wordende dollar gooide echter roet in het eten waardoor de koersen weer omlaag gingen. Aangezien de dollar aan het einde van de dag zo’n 0,3% hoger noteerde dan de euro, zijn de verliezen uitgedrukt in euro’s kleiner vandaag.

Ten slotte wordt er in India nog steeds door juweliers gestaakt als protest tegen de verdubbeling van de importbelasting op edelmetalen. Hierdoor is de fysieke vraag van ’s werelds grootste goudconsument vele malen kleiner dan normaal. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo