Goud en zilver report (Week 22)

De goudprijs daalde de afgelopen week van €1.082,78 naar €1.054,16 per troy ounce (-2,64%), terwijl de zilverprijs van €489,82 naar €466,38 per kilo zakte (-4,78%). Ook in dollars gingen de prijzen van beide edelmetalen omlaag, maar in euro’s was de daling groter als gevolg van een wisselkoerseffect. In dollars zakte de goudkoers van $1.190,35 naar $1.171,99 per troy ounce (-1,54%) en ging de zilverkoers van $16,74 naar $16,11 per troy ounce (-3,76%).

goudprijs-7juni2015

Goudprijs in euro per troy ounce (Bron: Goudstandaard)

zilverprijs-7juni2015

Zilverprijs in euro per kilo (Bron: Goudstandaard)

Stijging euro

De euro steeg woensdag door zalvende woorden tijdens de maandelijkse persconferentie van de ECB. Draghi voorziet geen Griekse exit uit de muntunie en verzekerde iedereen ervan dat de economische groei in de eurozone volgend jaar naar 2% zal stijgen. Ook verzekerde hij de financiële markten ervan dat het opkoopprogramma van staatsobligaties in omvang en duur van kracht zal blijven.

Beleggers zijn er blijkbaar van overtuigd dat de ECB hiermee een positieve bijdrage kan leveren aan de economische groei in de eurozone, al is het maar door de overvloedige beschikbaarheid van goedkoop geld.

Woensdag steeg de euro nog naar $1,135 tegenover de dollar, maar aan het einde van de week daalde de wisselkoers weer door een beter dan verwacht banencijfer uit de VS. Er kwamen in de maand mei 280.000 nieuwe banen bij, terwijl een panel van economen op een getal van 222.000 rekende.

De volatiliteit op de valutamarkt is zeer groot, met als gevolg dat ook de goudkoers in onze valuta hard op en neer beweegt. Wie verwacht dat de euro op termijn naar pariteit met de dollar gaat kan nu tegen een relatief gunstige prijs goud kopen.

Opnieuw veel goud van Zwitserland naar Azië

In de eerste vier maanden van dit jaar werd er opnieuw veel goud naar Azië geëxporteerd, zo blijkt uit cijfers die de Zwitserse douane onlangs bekendmaakte. Goudstandaard rekende de cijfers door en maakte een overzicht van de landen die het meeste goud uit Zwitserland importeren. Net als vorig jaar zien we de usual suspects als China en India met afstand bovenaan staan. Als we Hong Kong bij deze twee voegen hebben we het over een totale stroom van 400 ton goud in vier maanden tijd, een aanzienlijk volume. Ook de Telegraaf pakte dit nieuws op.

export-goud-zwitserland-grafiek

export-goud-zwitserland-cirkel

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Goud en zilver report (Week 22)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders