Goud verhuist met tonnen tegelijk van Zwitserland naar Hong Kong

We wisten al dat de Chinezen veel goud kopen en dat ze dit jaar mogelijk voor het eerst de mijlpaal van 1.000 ton goud zullen doorbreken. Maar waar komt al dat goud vandaan? Onderzoek van Koosjansen leert ons dat een aanzienlijke hoeveelheid edelmetaal in Zwitserland op het vliegtuig wordt gezet voor een enkele reis richting Hong Kong. Uit de laatste data van het Chinese bureau voor de statistiek maakte hij de volgende grafiek, die de totale transactievolumes tussen Zwitserland en Hong Kong weergeven.


In 2010 haalde China voor het eerst sinds jaren weer goud uit Zwitserland. In 2011 en 2012 werden de aankopen verder opgeschroefd, maar die vallen compleet in het niet met wat er dit jaar gebeurd is. De Chinezen kopen de Zwitserse goudkluis leeg en lieten dit jaar al 465 ton overvliegen, waarvan 91 ton in juli.

Zwitserland fungeert voornamelijk als doorvoerhaven voor fysiek goud. Onlangs werd duidelijk dat Groot-Brittannië dit jaar al 817 ton goud heeft geëxporteerd, waarvan het grootste gedeelte rechtstreeks naar Zwitserland werd overgebracht.

Export goud van Zwitserland naar China

Export goud van Zwitserland naar China (Bron: Koosjansen)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Goud verhuist met tonnen tegelijk van Zwitserland naar Hong Kong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders