Goudbeurs Hong Kong wil goud promoten voor Zijderoute

De goudbeurs van Hong Kong, ook wel de Chinese Gold & Silver Exchange Society genoemd, is in gesprek met Singapore, Myanmar en Dubai om het verhandelen van goud langs de Zijderoute te promoten. Dat schrijft de South China Morning Post. Het idee is om de verschillende goudbeurzen met elkaar te integreren tot één netwerk, waarbij Hong Kong met haar opslaglocatie voor goud in de vrijhandelszone van Qianhai een belangrijk knooppunt moet worden voor de Euraziatische goudmarkt.

“Het succesvol aan elkaar koppelen van een dergelijke goudcorridor kan waarschijnlijk een impuls geven aan de vraag naar kilobaren goud. Ook kan het de omzet van producten in de Chinese yuan met een factor twee of drie laten stijgen”, zo verklaarde Chueng in een toespraak ter gelegenheid van het Chinese Nieuwjaar.

Goudbeurs Hong Kong

Op de goudbeurs van Hong Kong werd in de tweede helft van het zojuist afgesloten Chinese jaar van de Haan dagelijks gemiddeld 150 tot 180 miljard Hong Kong dollar aan goud verhandeld. Daarnaast werd er ook voor ongeveer 30 tot 40 miljard yuan aan beleggingsproducten verhandeld in de Chinese valuta, zo merkte Chueng op.

De nieuwe opslaglocatie in de vrijhandelszone van Qianhai, gelegen in de buurt van de Chinese stad Shenzhen, heeft een capaciteit van 1.500 ton aan goudbaren. Deze nieuwe locatie kan binnenkort gebruikt worden voor opslag en voor fysieke uitlevering van edelmetaal, zodra de douane daar groen licht voor gegeven heeft.

Nieuwe standaard voor 1 kilo

De Chinese Gold & Silver Exchange Society biedt al langer goudcontracten in dollars aan voor LBMA goudbaren van 400 troy ounce, maar de laatste tijd zijn ook de goudcontracten in Chinese yuan op basis van goudbaren van 1 kilo sterk in opkomst, bijvoorbeeld in Shanghai en Hong Kong. Deze contracten kunnen wereldwijd gemakkelijker verhandeld worden op het moment dat de World Gold Council een nieuwe standaard heeft vastgesteld voor de kleinere goudbaren van een kilo. Zodra deze baren op dezelfde manier verhandeld kunnen worden als de grotere 400 troy ounce Good Delivery goudstaven kunnen ook deze goudcontracten op basis van een kilo in populariteit toenemen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Goudbeurs Hong Kong wil goud promoten voor Zijderoute

  • 20 februari 2018 om 19:43
    Permalink

    Niet ontkent kan worden dat de koers van goud en zeker zilver teleurstellend verlopen is. De oorzaak zou kunnen liggen in het niet onderkennen door de beleggers, dat een verdere rente en inflatie stijging in aantocht is. Ook liggen er protectionistische maatregelen in het vooruitzicht, welke de werkgelegenheid/export kunnen schaden en de obligatie en aandelen koersen onder druk kunnen zetten. Weliswaar zal de prijs, genoteerd in $ kunnen stijgen, echter in andere sterkere valuta niet. Het is wachten op een mondiale crisis of krach en die zit er de komende maanden, echter niet, echter wel na de zomer, mogelijk in.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders