Goudmijnen in Rusland verkopen goud aan centrale bank

De centrale bank van Rusland heeft dit jaar meer goud moeten kopen van binnenlandse goudmijnen, zo meldt Reuters. Door de Westerse sancties hebben de mijnen meer moeite om hun product in het buitenland te verkopen. Buitenlandse banken mogen nog wel goud kopen uit Rusland, maar durven door de sancties toch niet aan zaken te doen.

Het grootste deel van de goudmijnproductie van het land wordt in de regel verkocht aan Russische commerciële banken, zoals Sberbank en VTB. Die verkopen het goud vervolgens weer aan banken in het buitenland of aan de Russische centrale bank. Dit jaar zijn buitenlandse banken volgens bronnen van Reuters zeer terughoudend geweest met het kopen van goud uit Rusland, waardoor de centrale bank zich genoodzaakt voelde meer goud te kopen.

Volgens cijfers van de World Gold Council heeft Rusland dit jaar aanzienlijk meer goud aan haar reserves toegevoegd. Dit jaar kocht ze al bijna 115 ton goud, tegenover 77,5 ton in 2013 en 75 ton in 2012. Geen enkele andere centrale bank heeft de afgelopen jaren zoveel goud gekocht als Rusland. Sinds 2005 heeft het land haar goudvoorraad bijna verviervoudigd van minder dan 300 naar 1.150 ton.

goldbar-russia

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo