Goudprijs daalt niet in alle valuta

De laatste maanden is de goudprijs behoorlijk gedaald, vooral in dollars. Maar hoe ontwikkelt de goudprijs zich in andere valuta? Hollandgold pakte de cijfers erbij en maakte een overzicht van het rendement op goud in 2014. Aan de hand van cijfers van de World Gold Council vergeleken ze de goudkoers van 3 oktober met die van 1 januari 2014.

Wat opvalt is dat het voor inwoners van sommige landen helemaal geen slecht jaar is om goud te bezitten. Zo is de goudkoers in Russische roebels dit jaar al met 20% gestegen en staat de goudprijs in euro’s voor 2014 op een plus van 9%. Het vereist dus enige nuance als we spreken over een stijging of daling van de goudprijs.

Hoewel de prijsdaling van goud in dollars de afgelopen maanden fors was werd het edelmetaal voor inwoners van de Eurozone niet veel goedkoper. Ten opzichte van het hoogtepunt in maart is de goudprijs in euro’s met slechts 3,5% gedaald, tegenover een koersdaling van 13,7% over dezelfde periode in Amerikaanse dollars.

ontwikkeling-goudprijs-2014

De goudprijs is niet in iedere valuta gedaald

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Goudprijs daalt niet in alle valuta

  • Als ik goed geïnformeerd ben, word op 30 November in Zwitserland het referendum gehouden over de Nationale voorraad goud en hoe hiermee om te gaan. De eerste opiniepeilingen worden volgens Bloomberg nog deze maand nog verwacht, interresant.

    Beantwoorden
    • Dat klopt jt, we houden de ontwikkelingen in de gaten. Persoonlijk ben ik sceptisch over de impact van een referendum als dit, maar we gaan het zien…

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *