Goudprijs en zilverprijs naar hoogste niveau sinds juni

silver-barsDe zilverprijs is vandaag met meer dan 2% gestegen naar €470 per kilo, het hoogste niveau in bijna vijf maanden tijd. De goudprijs staat meer dan een procent hoger op €34.321 per kilo en €1.067 per troy ounce, een prijs die we in juni voor het laatst gezien hebben. Anders dan afgelopen donderdag is de prijsstijging dit keer niet het gevolg van een wisselkoerseffect, want ook in dollars gaan de prijzen van beide edelmetalen omhoog. De zilverprijs in dollars steeg naar $16,27 per troy ounce, eveneens de hoogste stand in bijna vijf maanden tijd.

FOMC meeting

Een duidelijk aanleiding voor deze prijsstijging hebben we nog niet kunnen vinden. Mogelijk hebben insiders nu al informatie los weten te krijgen over de laatste FOMC meeting van de Amerikaanse centrale bank. Zijn er signalen naar buiten gekomen dat de Federal Reserve de rente dit jaar helemaal niet meer gaat verhogen?

Niet alleen edelmetalen stijgen in prijs, ook de olieprijs en de aandelenkoersen schieten omhoog. De prijs van een vat WTI olie staat bijna 3% hoger op $44,41, de AEX index staat op een bescheiden plus van 1% op 463 punten.

zilverprijs-28okt2015

Zilverprijs bereikt hoogste niveau in vijf maanden tijd (Bron: Goudstandaard)

goudprijs-28okt2015

Ook de goudprijs is terug op het hoogste niveau sinds begin juni

Voor de technisch analisten onder ons: Het lijkt alsof de zilverkoers in dollars een bodem heeft gevormd in de periode van juni tot en met oktober. Als zilver dit prijsniveau weet vast te houden of als de prijs nog verder stijgt, dan kan het edelmetaal de neerwaartse trend van de afgelopen veertien maanden doorbreken.

silver-technical-resistance

Zilverprijs kan negatieve trendlijn doorbreken (Bron: Investing.com)

TIP: Wilt u zilver kopen? Goudstandaard levert sinds kort de nieuwste 2016 Kangaroo zilveren munten van de Perth Mint. Deze munten zijn zeer scherp geprijsd en kunnen direct uit voorraad geleverd worden. Klik hier voor meer informatie.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders