“Goudprijs kan binnen vijf jaar naar $5.000 per troy ounce”

De goudprijs kan binnen vijf jaar stijgen tot meer dan $5.000 per troy ounce, omdat beleggers het edelmetaal na een lange periode van goedkoop geld weer zullen gebruiken als veilige haven tegen geopolitiek en financieel risico. Dat zei Rob McEwen, topman van mijnbouwbedrijf McEwen Mining, in een interview tijdens de Gold & Silver Summit in San Francisco.

Als beleggers goud weer gaan zien als veilige haven tegen geopolitiek en financieel risico, dan zal er volgens de topman van het mijnbouwbedrijf een tsunami van geld op gang komen. Het edelmetaal wordt momenteel ook gezien als veilige haven, maar ondanks dat geven de meeste beleggers nog steeds de voorkeur aan staatsobligaties. Als een gedeelte van het vermogen van obligaties richting edelmetalen stroomt, dan kan dat inderdaad een explosieve prijsstijging teweeg brengen.

Goud als veilige haven

De langdurig lage rente heeft volgens de Canadese miljonair McEwen bubbels veroorzaakt in aandelen, vastgoed en zelfs in kunst. De goudprijs is door het ruime monetaire beleid van centrale banken ook gestegen, maar heeft de hoge verwachtingen van sommige goudbeleggers nog niet waar kunnen maken. Toch is McEwen optimistisch dat daar de komende jaren verandering in gaat komen, want hij voorziet dat het edelmetaal de komende jaren juist aantrekkelijker zal worden.

Historisch gezien is er een negatieve correlatie tussen de rente en goud, omdat het edelmetaal geen stroom van inkomsten oplevert. Maar in een tijd waarin centrale banken op grote schaal staatsobligaties opkopen en de onzekerheden over het huidige financiële systeem toenemen kan goud opnieuw ontdekt worden als veilige haven. “Zodra de financiële markten zich opnieuw kalibreren kan goud veel aantrekkelijker worden”, zo redeneert McEwen.

Disclaimer: Goudstandaard geeft geen beleggingsadvies en dit artikel moet dan ook niet als zodanig worden beschouwd. Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar contact@goudstandaard.com of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

5 gedachten over ““Goudprijs kan binnen vijf jaar naar $5.000 per troy ounce”

 • 22 november 2017 om 21:15
  Permalink

  Nu Rusland,Iran en Turkije een samenwerkingsverband aan gaan om de invloed in Syrië te bestendigen is het de vraag of de V.S.-Saudi Arabië en Egypte dit accepteert.Ook Israël zal haar nucleaire beveiliging opvoeren, want er is geen andere optie.Dat zal m.b.t. de olie voorziening de lont in het Kruidvat worden. Poetin en Iran weten dat het Westen afhankelijk is van de olie voorziening. Goud/Zilver is daarmee verbonden. Wanneer ook de (banken) perikelen van de zuid E.U. landen en vooral Italië bijkomen zou 2018 wel eens een gevaarlijk jaar kunnen worden, echter voor de edelmetalen profijtelijk!

  Beantwoorden
  • 23 november 2017 om 10:35
   Permalink

   Absoluut. Die extreme voorspellingen over goud neem ik over het algemeen met een korrel zout, maar de oplopende geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten en de plannen van China om olie in yuan af te rekenen zijn serieuze indicatoren dat er een transitie gaande is. En daarin zal goud denk ik veel hoger gewaardeerd staan dan het nu staat.

   Als de zaken in het Midden-Oosten uit de hand lopen mogen we wel heel blij zijn als we Rusland aan onze kant hebben. Nederland is immers zeer afhankelijk van olie en gas uit Rusland.

   https://www.cbs.nl/en-gb/news/2011/11/russia-largest-oil-supplier-for-the-netherlands

   Beantwoorden
   • 25 november 2017 om 15:27
    Permalink

    Als de trein uiteindelijk vertrekt dan ;-] kijk BTC wat een hype kan teweegbrengen mvg

    Beantwoorden
 • 25 november 2017 om 21:32
  Permalink

  Goud is een veilige haven voor beleggers als de beurzen instorten enz.
  Dat Rusland, China en India het veelvuldig aanschaffen is echt niet voor om de goudstandaard opnieuw in te voeren.
  Maar om de VS een stapje terug te laten doen en dat proces is gaande.
  De hoop is dat VS politiek het inziend en meewerkt anders moet eerst de dollar uitgerangeerd worden wat natuurlijk een grote mondiale crisis zal veroorzaken.
  En dat wilt nu niemand en volgens mij en vele andere beweegt VS wel alleen verdomd langzaam.
  Wie zwicht nu??.
  Van veel grotere economische betekenis is de gasleiding vanuit Iran via Pakistan naar India.
  Dat gaat een grote boots geven aan de economie van Azië en uitvoerder is Rusland met staatsbedrijf GAZPROM.
  De VS wilt uiteraard dit dwarsbomen maar gezien de uitlatingen van Jing beloofd dat weinig goeds voor VS.
  Daarnaast is heden in bedrijf aan het komen Power Of Siberië 3 gasleidingen die in totaal 130 miljard gas aan China leveren.
  Het totaal aan economische bedrijvigheid de komende decennia in Azië zullen al het goud laten verbleken wat in het westen nodig zal blijken om de landen op de been te houden.

  Beantwoorden
  • 28 november 2017 om 12:14
   Permalink

   Goud kopen is voorsorteren op het tijdperk na de dollar als wereldreservemunt. Rusland, China en Turkije zijn daar nu volop mee bezig en dat lijkt me niet onverstandig. In een multipolaire wereld is het niet meer vanzelfsprekend dat je de valuta van één land moet gebruiken voor onderling handelsverkeer. Dat kunnen China, Rusland en Europa onderling ook allemaal met hun eigen valuta doen.

   Je wilt alleen voorkomen dat al je reserves in dollars zitten, vandaar dat ze goud kopen. De ECB heeft afgelopen zomer yuan aan haar reserves toegevoegd, ook dat is een duidelijk signaal. https://www.geotrendlines.nl/ecb-voegt-chinese-yuan-aan-valutareserves-toe/

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.